Pandemija in mi

Pandemija nam je vsem pokazala kako ranljivi in majhni smo. Sprememba, po kateri smo po tihem ali na glas vsi spraševali, se je zgodila na najbolj nepredvidljiv način.

Nekateri smo končno dobili čas, da se umirimo, zopet pogledamo kam plujemo in kaj si resnično želimo, čemu dajemo prioritete v življenju? Tisti, ki so se na hiter življenski tempo izgovarjali z večnim, da se nekaj ne da, so (smo) dobili odgovor, da se da, če imamo voljo.

Istočasno nam je pomlad pokazala naravo v vsej svoji lepoti in tokrat smo jo končno imeli čas opaziti ter občudovati. Naša zemlja, si je brez nas hitro opomogla. S tem, ko smo bili doma, smo zmanjšali smetenje v naravi pa čeprav se je zaradi higienskih standardov uporaba enkratne uporabe steriliziranih rokavic ter mask povečala.

Zaradi zaprtja določenih trgovin ter obremenjenosti pošte, se je na družbenih omrežjih začela prava izmenjava dobrin, od pridelkov z vrta, do rabljenih predmetov. Začelo se je podpirati lokalno okolje ter male pridelovalce, brez posrednikov in s skoraj nič kilometri transporta.

Najbolj pa nas veseli, da so ljudje začeli iskati ter si izmenjevati rabljene predmete. Prej je bilo tako enostavno iti v trgovino po novo, da se niti potrudili nismo iskati nekaj, kar potrebujemo, drugemu pa ostaja. To je lahko karkoli uporabnega, delujočega ter v dobrem stanju; oblačila, pripomočki za dom, igrače za otroke, pohištvo… Z nakupom rabljenih predmetov zmanjšamo smetenje ter odlaganje na deponijah ter s tem ohranjamo okolje. Tudi iz finančnega vidika je izbira rabljenih predmetov prijetna in poceni alternativa.

Po svetu že dolgo delujejo centri, ki so podobni trgovini,  le da so na voljo rabljeni ter obnovljeni predmeti, v Sloveniji jih je zadnje leta tudi nekaj, kmalu pa boste tudi v Novi Gorici lahko obiskali takšen center.

Sledite nam in naši Muci CUPatarici. Ne mečite odvečnih še uporabnih predmetov v smeti. Morda boste z njimi koga, ki jih potrebuje, razveselili. Sicer pa vedite, kvaliteta izdelkov vsled požrešnosti kapitala in izčrpanosti zemlje, pada. Zato bodo naši rabljeni izdelki lahko v veliki meri kvalitetnejši od novih.

Vaša Muca Cupatarica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja