TRAJNOSTNA MODA

– kvalitetna, ustvarjalna, praktična in edina prijazna do narave

 

Mislimo, da ni žene ali dekleta, ki ne bi vedela, kaj je to VISOKA MODA. To je tista, sanjsko draga moda, ki si jo lahko privoščijo le bogate posameznice,  je praviloma unikatna, včasih za normalne razmere odštekana, nikoli pa praktična, primerna je le za vse vrste promenad  in javnih nastopov, je tekmovalna, vzbuja zavist …  odvečna in neprodana gre v zažig, da slučajno ne bi prišla v roke nižjemu sloju in  se s tem razvrednotila.

Ustvarjalcem visoke mode je edini cilj slava in dobiček!

 

Verjamemo, da tudi veste, kaj je to HITRA MODA. To so vsa tista cenena oblačila, ki jih za drobiž izdelujejo otroci, v Indiji, Bangladešu, na Kitajskem in drugje. Kolikor se zaradi cenenosti sploh da, hitra moda posnema visoko modo,  je pa cenovno, prav zaradi suženjskega izkoriščanja delovne sile, ugodna in nekako omogoča tudi ženam in dekletom nižjih slojev, da sledijo modi. Prav cenenost je kriva za pretirano  nakupovanje, zato tudi pretirano proizvodnjo (zlasti iz umetnih materialov, ki jih ni moč reciklirati) in enormne zaloge oblačil, prekomerno porabo in onesnaževanje voda v tehnoloških postopkih ter onesnaževanje zemlje s strupi in kemikalijami, ki se sproščajo ob pranju oblačil.

Ustvarjalcem hitre mode je edini cilj dobiček!

 

In skoraj ne verjamemo, da bi katera od žena ali deklet ne vedela, kaj je to TRAJNOSTNA MODA. To je tista moda, ki je namenjena vsem, revnim in bogatim, starim in mladim, ne onesnažuje in ne dela razlik med ljudmi, je zdrava, praktična, zanimiva, ustvarjalna… Čeprav je iz kvalitetnega naravnega materiala, je zelo poceni, najdemo jo v svojih omarah in babičinih skrinjah … Veliko pove o nas, o naši ustvarjalnosti, zlasti pa to, da nam je mar za planet, na katerem živimo. Ženskam daje moč, da spremenimo svet, zase in za svoje otroke. Včasih je veljal rek, da na ženi dom stoji, danes  zagotovo velja, da na ženi svet stoji.

Prej, ko preplavimo svet s trajnostno modo, prej bo tekstil sestopil iz nečastnega drugega mesta na spisku najhujših onesnaževalcev planeta zemlje!

Ustvarjalcem trajnostne mode je cilj zdravo življenje in čist planet!

 

Vaša Muca CUPatarica

 

Tokrat vam predstavljamo obleke za branje, narejene iz treh puloverjev, ki vas grejejo, medtem ko vi uživate v leposlovju.

 

Če imate na razpolago le dva puloverja, si iz rokavov drugega naredite gamaše in vam bo prav  tako toplo. Poglejte, kaj vam bo ostalo…

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja